Семенівська сільська рада Мелітопольського району

П`ятниця, 29.03.2024, 15:37

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Липень » 4 » Положення про врегулювання земельних відносин до моменту укладання договору оренди земельної ділянки
11:54
Положення про врегулювання земельних відносин до моменту укладання договору оренди земельної ділянки

Положення

 про врегулювання земельних відносин до моменту укладання договору оренди земельної ділянки.

 

1. Положення розроблено відповідно до Конституції України, Земельного кодексу України, Цивільного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», інших нормативно-правових актів з питань регулювання земельних відносин в Україні.

2. Положення про врегулювання земельних відносин до моменту укладання договору оренди земельної ділянки розроблено з метою врегулювання відносин Семенівської  сільської ради з юридичними та фізичними особами на період здійснення землевпорядних робіт до моменту державної реєстрації договору оренди земельної ділянки, для захисту від непослідовних контрагентів і скорочення термінів укладання договорів оренди земельних ділянок.

3. На підставі рішення Семенівської ради про надання дозволу на проведення робіт із землеустрою, особа, яка виявила бажання та має право згідно діючого законодавства отримати земельну ділянку, вільну від забудови, в орендне користування, а також, власники і орендарі будівель і споруд, після одержання їх у власність або оренду, протягом місяця після прийняття цього рішення обов’язково повинна укласти Попередній договір щодо укладання договору оренди земельної ділянки в майбутньому (далі – Попередній договір, додаток 1). У разі якщо протягом зазначеного терміну договір не було укладено рішення сесії втрачає чинність

4. Попередній договір діє з моменту його підписання до моменту державної реєстрації договору оренди земельної ділянки (Основного договору) та зобов’язує майбутнього Орендодавця та майбутнього Орендаря укласти договір оренди земельної ділянки протягом восьми місяців від дати підписання Попереднього договору.

  Протягом восьми місяців майбутні Орендарі  зобов’язані:

·        укласти договір на розроблення документації із землеустрою з розробником (юридичною або фізичною особою, яка отримала ліцензію на проведення робіт відповідно до діючого законодавства);

·        контролювати строк виконання робіт;

·        не пізніше 30-го числа шостого місяця з дня укладання Попереднього договору надати до відділу земельних ресурсів у  Мелітопольському районі проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки з позитивним висновком державної експертизи для подальшої підготовки проекту рішення про затвердження документації із землеустрою та надання в оренду земельної ділянки.

5. Для укладання Попереднього договору особа, якій надано дозвіл на розроблення землевпорядної документації  надає на ім’я сільського голови  заяву про укладання Попереднього договору.

6. До заяви про укладання Попереднього договору надаються такі документи:

Для фізичних осіб – копія 1, 2, 11 сторінки паспорта, копію ідентифікаційного коду, для фізичної особи (суб’єкта підприємницької діяльності) – копію свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності, копію правовстановлюючих документів на будівлю, споруду (у разі наявності).

Для юридичних осіб – довідку про включення до ЄДРПОУ, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, копію установчих документів, копію правовстановлюючих документів на будівлю, споруду (у разі наявності).

7. На підставі заяви та наданих документів управління комунальної власності готує проект Попереднього договору.

8. Попередній договір містить умови, по-перше ті, що належать до його змісту і, по-друге, ті, що належать до змісту Основного договору.

9. У випадку, коли майбутній орендар необґрунтовано (без поважних причин) ухиляється від укладення договору оренди (Основного договору) земельної ділянки, майбутній орендодавець має право звернутися з вимогою про спонукання до укладення договору та про відшкодування збитків, завданих таким простроченням, у вигляді сплати неодержаних доходів, а саме в розмірі орендної плати, визначеної згідно затверджених сільською радою відсоткових ставок від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, за період прострочення.

10. У випадку, якщо внаслідок ухилення (прострочення) однією із сторін друга сторона втратила інтерес щодо укладення Основного договору, вона відповідно до ст. 612 ЦКУ може відмовитися від укладення Основного договору і вимагати відшкодування збитків (ст. 623 ЦКУ), відповідно:

Орендар -  у розмірі понесених витрат на виготовлення землевпорядної документації;

Орендодавець - у розмірі неодержаної орендної плати визначеної згідно затверджених сільською радою відсоткових ставок від нормативної грошової оцінки земельної ділянки з дати укладання Попереднього договору до дати  його припинення.

         11. Приступати до використання земельної ділянки до встановлення її меж у натурі (на місцевості), одержання документа, що посвідчує право на неї (договору оренди земельної ділянки), та державної реєстрації забороняється.

Переглядів: 246 | Додав: silrada | Рейтинг: 0.0/0

Форма входу

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода у Мелітополі на тиждень

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 9

Друзі сайту

Мелітопольська районна рада
mrada

Запорізька обласна рада
oblrada

Мелітопольська районна державна адміністрація
mrda

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0